بهینه سازی وردپرس

بهینه سازی وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز(Source Open ) جهت ایجاد وبلاگ های شخصی و تجاری می باشد. این بسته نرم افزاری دارای انعطاف پذیری بالایی بوده و امکان مدیریت و نگهداری هر نوع وبسایتی را حتی برای اشخاصی که از دانش تخصصی برخوردار نباشند فراهم آورده است. وردپرس در سال 2003 رونمایی شد و درحال حاضر بزرگترین سیستم مدیریت محتوای خود میزبان (self-hosted ) می باشد، بدین معنی که خود سایت وردپرس، فضای میزبانی هاست را نیز در اختیار کاربرانش قرار می دهد.

مزایای وردپرس

همانطور که گفته شد این بسته نرم افزاری متن باز بوده و برنامه نویسان قادر خواهند بود هر نوع شخصی سازی را در آن انجام داده و سایت موردنظر خود را پیاده سازی نمایند. علاوه بر این، وردپرس با ارائه پلاگین های مختلف همواره درحال رشد و توسعه می باشد. شایان ذکراست، در آیو هاست شما پس از خرید هاست وردپرسمی توانید وردپرس را به صورت خودکار و ظرف چند دقیقه از داخل ناحیه کاربری خود در منوی پنل میزبانی ابری از بخش "نصب خودکار اسکریپت" در هاست خود نصب نمایید.با این حال یکی از مشکلاتی که ممکن است کاربران وردپرس با آن روبرو شوند، مانیتور و بهینه سازی وردپرس می باشد که در این مقاله از آیو هاست قصد داریم شما را با نحوه درست این فرآیند آشنا سازیم. همراه ما باشید.

برخی از معایب وردپرس :

مانند هر نرم افزار دیگری، سیستم مدیریت محتوای وردپرس نیز دارای مشکلات و معایبی می باشد و البته که این نرم افزار به دلیل کاربرپسند بودن، از این جهت مورد بررسی کاربران بیشتری قرار گرفته و به معایب آن نیز در کنار مزایای زیاد این نرم افزار، با دقت نظر بیشتری توجه گردیده است. در این بخش برخی از معایب و مشکلات وردپرس را ذکر می کنیم:

  • تغییرات مربوط به ساختار دیتابیس، فرم ها و جدول هایی که دارای تصاویر گرافیکی می باشند منوط به داشتن دانش کافی در این زمینه بوده و در غیر این صورت کار پیچیده ای بوده و کاربر با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد.
  • وردپرس به صورت کلی از متد شی گرا (Object Oriented) استفاده می کند، لذا تعداد تبادل Queryهای بین وب سرویس و دیتابیس زیاد بوده که بلطبع این امر مستلزم بالا بودن منابع سرور ( RAM, CPU, MySQL ) می باشد.

ویژگی های وردپرس

  • از مهمترین ویژگی های وردپرس که به موجب آن این بسته نرم افزاری با استقبال زیادی روبرو شده است، ارائه پلاگین های مختلفی می باشد که در کاربرپسند بودن آن نیز بسیار موثر واقع گردیده است. گاها ممکن است برای انجام و یا ایجاد یک مورد خاص، پلاگین های متعددی ارائه شود که کاربر به دلیل نداشتن دانش کافی در زمینه برنامه نویسی و بررسی پلاگین های موجود، یکی از پلاگین ها را به صورت تصادفی استفاده نماید و این خود می تواند مشکلاتی را برای وبسایت ایجاد کند که از بارزترین این مشکلات می توان به درگیر کردن منابع سرور اشاره نمود.
  •  بسیاری از پلاگین هایی که در وردپرس ارائه داده می شوند دارای پشتیبانی نمی باشند و پس از مدت زمان کوتاهی بروز رسانی نخواهند شد که این امر ممکن است مشکلات متعددی را در نسخه های بالاتر ایجاد نماید.

بررسی اشکالات و علل کندی وردپرس

در این بخش قصد داریم راهکارهایی را جهت بررسی و شناسایی و همچنین رفع مشکلات وردپرس و کندی وبسایت ارائه نماییم. درنظر داشته باشید که CPU مستقیما به سرعت پردازش اطلاعات وبسایت مرتبط می باشد، لذا می توان گفت مهمترین منبع سرور است که در لود سایت درگیر خواهد شد. پلاگین هایی که از نظر برنامه نویسی بهینه نباشند، در هنگام لود وبسایت، به میزان بالایی CPU را درگیر خواهند کرد.

پلاگین P3 Profiler plugin

جهت بررسی این مورد می توانید از پلاگین های پروفایلر که یکی از معروف ترین آن ها P3 Profiler plugin می باشد استفاده نمایید. درواقع این پلاگین، پس از اجرای هر کدام از پلاگین های نصب شده روی وردپرس شما، مشخص می کند که چه میزان از منابع سرور شما درگیر می شوند. این پلاگین را می توانید از آدرس زیر نصب نمایید:

 

 

معرفی افزونه بهینه سازی منابع سرور در وردپرس

نتایج حاصل از این پلاگین کاملا دقیق و قابل اعتماد می باشند و پس از اجرا، اطلاعات مربوطه در برگه های مختلفی قابل مشاهده هستند. در برگه Detailed Timeline، می توانید به صورت نمودارهای خطی مشاهده نمایید که هر پلاگین و یا هر بخشی از وبسایت در چه مدت زمانی بعد از درخواست Load صفحه بارگزاری و نمایش داده می شوند و بدین ترتیب می توانید پلاگین هایی که موجب کندی و اختلال می شوند را شناسایی و حذف نمایید.

نکاتی کلیدی در بهینه سازی سایت های وردپرسی

  • از قالب (Theme) بهینه و مناسب استفاده نمایید و در نظر داشته باشید که قالب هایی که از کدنویسی Ajax استفاده می نمایند، منابع سرور را به شدت درگیر می کنند.
  • Widget ها نیز مستقیما در میزان مصرف CPU سرور موثر می باشند، لذا پیشنهاد می شود که از استفاده widget های متعدد در صفحات وبسایت خود اجتناب نمایید.
  • احتمالا شما به عنوان مدیر سایت نیاز به مشاهده یک سری اطلاعات آماری از سرعت لود و نمایش و میزان بازدید وبسایت خواهید داشت که ممکن است بدین منظور از پلاگین های نظیر Blog Stats، JetPack، kStats Reloaded استفاده نمایید که خود این پلاگین ها سرعت لود وبسایت را کاهش خواهند داد. لذا پیشنهاد می شود که استفاده از کد Google Analytics و ارزیابی وبسایت خود از طریق نرم افزارهایی مثل GTmetrix را جایگزین این پلاگین ها نمایید.

پلاگین های بهینه سازی وردپرس

جهت مانیتور کردن میزان مصرف منابع سرور در بازه های زمانی مختلف و جلوگیری از کندی و اختلالات احتمالی از پلاگین P3 Profiler plugin به صورت مستمر استفاده نمایید.

پلاگین WP DB Booster

مشکل کندی اتصال به دیتابیس از مشکلات عمده سایت های وردپرسی می باشد که علت اصلی آن افزایش حجم دیتابیس به مرور زمان خواهد بود. جهت بهینه کردن دیتابیس و رفع این مشکل می توانید از پلاگین WP DB Booster استفاده نمایید که از آدرس زیر قابل نصب می باشد:

افزونه بهینه سازی دیتابیس وردپرس

پلاگین lzay load وردپرس

به کمک پلاگین Lazy Load Plugin تنها تصاویری از وبسایت که در صفحه قابل مشاهده کاربر وجود دارد لود می شوند، لذا این پلاگین تاثیر به سزایی در کاهش استفاده از پهنای باند و CPU سرور خواهد داشت. این پلاگین را می توانید از لینک زیر دانلود و نصب نمایید:

 

 

پلاگین بهینه سازی منابع سرور wordpress

  • هر زمان که از یک وبسایت بازدید می کنید برخی از عناصر مانند لوگوی وبسایت، هدر و فوتر، منوها و رنگ ها همیشه ثابت و به یک شکل مشاهده می شوند. لذا از نظر منطقی نیازی به بارگذاری و دانلود این عناصر ثابت در هر بار لود وبسایت نمی باشد.

استفاده از پلاگین های Cache جهت ذخیره کردن این اطلاعات ایستا در کش مرورگر پس از اولین لود وبسایت، روش ایده آل و مناسبی نخواهد بود و چه بسا با افزودن کدهای Rewrite به .htaccess میزان استفاده از CPU و RAM بالاتر خواهد رفت. از این رو برای این مورد استفاده از تکنولوژی CDN را پیشنهاد می کنیم که بدین ترتیب نحوه کش کردن اطلاعات وبسایت خود در نودهای CDN را مدیریت کرده و وبسایت از نزدیکترین سرور مربوط به سرورهای CDN به کاربر نمایش داده خواهد شد. جهت آشنایی بیشتر با این تکنولوژی و نحوه کارکرد آن وارد ناحیه کاربری آیو هاست شده و منوی CDN را کلیک نمایید. در این مقاله از آموزش وردپرس آیو هاست، به بررسی و معرفی افزونه های بهیه سازی سایت وردپرسی پرداختیم.

پلاگین هایی که جهت اجرا از Cronjob استفاده می کنند خود باعث کاهش سرعت وبسایت شده و لود بالایی را به CPU متحمل خواهند کرد، لذا حدالامکان از نصب کردن این نوع پلاگین ها پرهیز نمایید.

  • Email, SSL
  • 0 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

Related Articles

آموزش افزایش سرعت سایت وردپرسی با ۱۰ نکته کلیدی

آموزش افزایش سرعت سایت وردپرسی با ۱۰ نکته کلیدی بسیاری از مواقع، تازه کاران تصور می کنند...